Craven bagasjesystem – tidsriktig løsning.

I grunnen så hadde jeg bestemt meg for å skrote hele løsningen med Craven bager som jeg har kjørt rundt med i alle år. En telefon endret alt.

Glassfiber-bager og bagasjebrett har stått på sykkelen i alle år. Jeg har vært mer eller mindre fornøyd med løsningen i alle disse årene uten å tenke så mye over det. De har på en måte bare vært der.

Enkle å ta av og på, alltid vanntett og i grunnen så noenlunde greie. Men de har hatt en lei tendens til av og til å miste lokket i fart. Et av lokkene mistet jeg i fart og fant aldri igjen, et annet lokk mistet jeg også i fart, bare for å bli overkjørt av en buss like bak meg.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Slik ser det ut opprinnelig.

Gaffatape og ekstrastropp holdt så lokket på plass senere. Ikke så pent, men effektivt. I tillegg så har avstiveren til bagasjebrettet fått seg en liten knekk en eller annen gang i løpet av disse årene, slik at bagen fikk en litt pussig vinkel sett bakfra.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sett bakfra.

 

I en samtale med Arve Rye, du vet han fra Tolga, nevnte jeg i forbifarten at jeg vurderte å kjøpe nytt bagasjesystem til Guzzien. Han opplyste da at han hadde brukt mye tid for å få tak i et Craven system med toppboks til. Jeg sa som sant var at jeg har tre bager, men bare et lokk. Videre at det var mye fint på nettet som jeg hadde sett meg ut og kunne tenke å montere på sykkelen.

Rye kunne fortelle at det var et marked for brukt utstyr av denne typen, ikke stort, men det var der. Folk ville faktisk betale penger for å få tilgang til det som jeg på en måte vurderte som nesten skrotbart.

Men det han sa videre traff meg mitt i hjerterøttene. Craven Equipment, selv om det var Made in England, var tidsriktig utstyr. Og det har han helt rett i. Jeg er på ingen måte noen original-freak, men Craven har vært lenger på denne sykkelen enn jeg har. De har på en måte vokst sammen.

Jeg må videre erkjenne også at jeg på en måte har utviklet meg sammen med restaureringen av dette prosjektet. Ting som jeg tidligere så på som mer eller mindre kasserbart og verdiløst, kan faktisk bli som nytt med puss og stell.

Etter å ha ruslet rundt på nettet ser jeg jo at Craven lever i beste velgående via sine entusiaster. Selv nye sykler blir noen ganger utstyrt med Craven fra 70-årene. I tillegg så viser det seg at noen har kjøpt navnet for å videreføre produksjonen, om enn i mindre skala. Sjekk ut http://www.cravens.org.uk/.

Så da blir det slik. Craven blir påmontert igjen, men det slipper selvsagt ikke unna en oppussing.

Craven, slik ser det ut i dag.
Craven, slik ser det ut i dag. Jada, vi har vært på tur.
Craven Bagasje 004
Made in England.

Craven Bagasje 005

Fester
Fester
Detalj av feste.
Detalj av feste.
Innvendig.
Innvendig.
Tja, også en løsning.
Tja, også en løsning.
Vakkert??
Vakkert??
Basjebrett.
Bagasjebrettet.
Låsemekanisme.
Låsemekanisme.
Merke.
Merke.

Så hele bagasjesystemet ble tatt ned fra boden igjen og kjørt tilbake til garasjen. Her ble så bagasjebrettet strippet helt ned og lagt fint ved siden av rammen.

Begge to klare for lakkering.

Bager og detaljer får vi ta oss av senere. Men jeg skulle gjerne ha fatt i et lokk til ganske snart.

En kommentar om “Craven bagasjesystem – tidsriktig løsning.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s