Et etterlengtet gjensyn

Etter en lengre tids planlegging og vurderinger var nå tiden endelig kommet for å hente sykkelen fra sin midlertidige dvale. Transportkapasitet og mannskap var på plass, det samme var utstyr, overnatting og forpleining var også ordnet.

Audi A6 med en ekte Shell tilhenger. God og trygg transport.
Audi A6 med en ekte Shell tilhenger. God og trygg transport.
Lasterampe fra Jula. Fungerte perfekt.
Lasterampe fra Jula. Fungerte perfekt.
Forhjulstøtte fra Biltema. Sørget for en stødig og god transport.
Forhjulstøtte fra Biltema. Sørget for en stødig og god transport.

Den 13. februar opprant med gode værvarsler langs hele strekningen vi planla å kjøre. Dvs i Stavanger regnet og blåste det kraftig, men det er jo normalt og må regnes som godt. Resten av veien var det varslet tørt og fint vær uten snø eller is av noe slag. Hele strekningen er på ca 1000 km, Stavanger- Rygge t/r. Vi planla å kjøre bort den første dagen med retur dagen derpå.

Vi startet klokken 0730, Arvid altmuligmann og jeg. Turen gikk uten viderverdigheter av noe slag, kanskje med unntak av inntak av Statoil pølser «En wiener for en tier». Men egentlig for lite å lage noe sak om. Klokken 1625  ankom vi Rygge.

Guzzien ventet på oss. Slik har den stått siden oktober 2011. En slik lengre tids ståing var på ingen måte planlagt. Men jeg ble alvorlig syk vinteren 2012 og har ikke kunnet håndtere Guzzien på en god måte før nå.

Slik har Guzzien stått siden oktober 2011.
Slik har Guzzien stått siden oktober 2011.
Et etterlengtet gjensyn.
Et etterlengtet gjensyn.
Godt å være litt sammen. Klar til lasting.
Godt å være litt sammen. Klar til lasting.

Lasterampen fra Jula og forhjulstøtten fra Biltema fungert etter forutsetningene. Vi var to stykker og lastet med letthet den tunge sykkelen, den veier 235 kg, oppå tilhengeren.

Forhjulet ble trygt plassert i forhjulstøtta. Allerede da virket sykkelen å stå ganske støtt og godt.

Men vi tok selvsagt ingen sjanser og surret sykkelen etter alle kunstens regler. Dette ble det helt sikkert gjort i overkant mye av, men til gjengjeld fikk vi en bekymringsløs transport hjem.

På plass. Arvid altmuligmann tar ansvar for surring.
På plass. Arvid altmuligmann tar ansvar for surring.
Denne flytter seg ikke en millimeter.
Denne flytter seg ikke en millimeter.

En liten halvtime tok det å laste og surre sykkelen fast til transport hjem.

Så var det avgårde og besøke eldste dattera med mann og barnebarn og hunder .

Her sitter Bob og følger med.

Bob, Boston terrier og vennen hans, Panda.
Bob, Boston terrier og vennen hans, Panda.

Kvelden gikk i hyggelig lag. Pizza ble bestilt ( er noen klar over hva to pizza, to brus og noen dressingdråper egentlig koster?) Enten er jeg helt gått ut på dato og følger ikke med, men dette kostet altså kr 770,- fra Peppes Pizza. Heldigvis har Peppes Pizza sitt eget strafferegime med utgangspunkt i å levere all bestilt mat innen en time. De greide ikke det og straffen ble satt til femti prosent reduksjon av den opprinnelige pris. Men det skal de ha, pizza’en var god den.

Etter en god natt søvn, bare forstyrret av en hund som absolutt ville ligge under dyna, startet vi tilbaketuren til Stavanger tidlig neste dag. Sent på ettermiddagen nådde vi målet. Garasjen som skal bli Guzzien’s hjem den neste tiden.

Sykkelen ble losset uten problemer og hengeren returnert til Shell på en god og verdig måte.

Endelig fremme. Ett overblikk over sitt nye hjem.
Endelig fremme. Ett overblikk over sitt nye hjem.
Staselig dame.
Staselig dame.

Sykkelen er original i hovedtrekk. Tank og deksler ble lakkert rundt 1980, sal ble trukket om ca -95. Dette er den andre vindskjerm jeg har på, ekte vare, den andre ble pensjonert. Bagasjebrett og bagger er fra Craven. Resten er slik jeg overtok sykkelen i 1977, unntatt at rammen er malt svart, den var tidligere hvit.

Slettes ikke verst for en førtien år gammel sykkel.

Men nå begynner oppussingsarbeidet.

Moto Guzzi V7 850 GT 1973 Extreme Makeover Guzzistyle.

Snart klart

En annen Guzzi i vinterdvale
En annen Guzzi i vinterdvale
Velutstyrt, bil, båt, vaskemaskiner, alt finnes her.
Velutstyrt, bil, båt, vaskemaskiner, alt finnes her.
Kontor og avslappings avdeling
Kontor- og avslappingsavdeling
Arvid altmuligmann
Arvid altmuligmann

Det var noen som lurte på hvordan det egentlig så ut i garasjen. Her er noen bilder som gir en viss pekepinn. Arvid altmuligmann ser altså slik ut.

Det begynner å nærme seg nå. Garasjen er nesten klar. Ryddet og klargjort etter beste evne.

motoguzziforum.no har jeg kommet i kontakt med flinke folk som er villige til å stille seg selv til disposisjon dersom jeg skulle trenge noe hjelp. Og det vil jeg trenge definitivt. Også gode råd og oppmuntrende tilrop vanket det på dette forumet.

Det viser seg faktisk også at sannsynligheten for en vellykket restaurering øker dersom man er medlem av eller i det minste støtter norsk Classic Racing Club, uten dem – ingen classic racing i Norge. De best anvendte kr.250,- i 2014!
http://crc.no/kontakt_oss/

Alt dette i følge CRC selv. Hvem kunne vel ant dette? Så for å være på den sikre siden må det bli et støttemedlemskap her.

Transport

Det er ikke bare bare å transportere en motorsykkel har jeg funnet ut. Jeg har i alle år kjørt lykkelig og uvitende på mine egne to hjul, uten å ense en tanke til alle de som fra tid til annen får stopp og må transportere tohjulingen på henger eller i en kasse eller kanskje på en båt.

Kassebil med baklift ville kanskje vært ideelt transportmiddel, men ganske dyrt. Egen mc-henger kunne vært bra. Men den nærmeste er lokalisert i Ålesund.

Konklusjon: Arvid altmuligmann stiller med Audi A6 stasjonsvogn med hengerfeste og firehjuldrift. Lukket henger leies på nærmeste Statoil stasjon. Pris kr 570,- pr døgn. Tur retur Stavanger-Rygge beregnes å ta to dager. Med gratis overnatting hos eldste datter og litt dikkedikk med barnebarnet, inkludert Youtube med avspilling av Guzzi med LaFranconi Competizione til allmenn forlystelse http://www.youtube.com/watch?v=3tjum8xSKTs blir dette en bra løsning.

For øvrig synes alle det er tøft at bestefar kommer på besøk på motorsykkel. Ja, om sommeren da. De virkelig tøffe gutta, de med istapper både her og der, mc-vinterkjøregutta skal få ha vinteren i fred for meg.

Når det nå ble henger som ble valgt oppstår jo det andre problemer som må løses. Hvordan få for eksempel en motorsykkel trygt og godt inn og oppå en henger, og deretter frakte den 50 mil?

Løsningen ble sammenleggbar lasterampe fra Jula til kr 699,- samt en bestilling til Biltema på forhjulstøtte til MC for kr 349,-. Dette i tillegg til nødvendige lastestropper for å surre sykkelen fast med, tror jeg skal være nok for å transportere sykkelen trygt fram.

Nå gjenstår faktisk bare å avtale tidspunktet for henting så er vi i gang. Framdriftsplanen sier oppstart demontering 3. mars.

I mellomtiden kan man for eksempel studere hvordan usannsynlige gode resultater oppnås ved polering av aluminium. http://www.poleringsguide.se/poleringsguide/

Jeg kjenner jeg begynner å glede meg skikkelig nå. Dette blir gøy.

Eller som italieneren sa etter at jeg påpekte det flotte resultatet etter hans restaurering: «Nice, but very, very expensive.»

Her er hans flotte sykkel.

En slik en vil jeg også ha.
En slik en vil jeg også ha.

Et garasje bilde til

I overkant velutstyrt.
I overkant velutstyrt.